Welcome to our website !

i'm Physiotherapist

jangan pandang-pandang.. mari tengok tengok... jangan lihat-lihat.. meh sini baca..hehehehe
apa kebendanya physiotherapy ni..? (tu la u all ni.. sapa suh tak tau..), meh LadyComot storykan.

Untuk pengetahuan u all LadyComot sebenarnya dah bekerja.. dan inila bidang terjun LadyComot.. (aisey bocor rahsia hehehe). Kalau kat malaysia ni namanya Jurupulih Perubatan (Anggota), dan klu tukar bahasa inggeris ke dalam BM jadila fisioterapi. Sangat sangatla perasan ramai lagi yang tak tahu menahu kewujudan bidang berkaliber ni (eceh..) Selalu they all panggil LadyComot doktor (maka bermuka perasan la LadyComot jadi doktor sekejap)..hehehehe jangan pulak u all samakan dengan staff nurse yer..(tak sesuai u,  jauh beza tu).. sebabnya orang2 macam LadyComot ni bertubuh kental, gagah dah berani.. kalau LadyComot tunjuk lengan boleh pengsan u, berketul2 tu..wakakakaka



Kat bawah ni, LadyComot bagi definisi yang mudah buat u all fahamkan yer

physiotherapy word kalau kita pecah kan kepada 2 akan jadi physio = physical dan therapy = therapeutic

LadyComot pecahkan supaya u all boleh nampak dari 2 perkataan tu akan membawa maksud yang luas. Pendek kata, dimana LadyComot akan memberikan rawatan  kepada 'disease, bodily defects, or bodily weaknesses' tak kirala secara manual, modaliti ataupun nasihat. (so lepas ni sapa-sapa da masalah boleh rujuk LadyComot yer, service nasihat je yang free tau), kalau nak lebey sejam RM80.. ada berani ker..? hehehehe

So, lepas ni kalau u all nampak da staff yang ajar pesakit berjalan keliling hospital tu.. ha tu la dia fisioterapi nyer. (u all jangan silap tengok pulak.. toink* kang..kekeke).. buat u all yang suka tengok bola (LadyComot love MU tau), dalam masa kecederaan u all bukak mata beso2 tengok yang berlari2 bersemangat bak pahlawan bawakan 'ice',  tu la org yang gagah berani saling tak tumpah ma..ma...ma..macam LadyComot..wakakakaka

Skunk LadyComot rasa u all pun dah fahamkan..  kalau tak faham buat2 faham je.. tapi kalau da yang  tak faham, nak fahamkan jugak pi hantuk kepala kat diding pi... comfirm telebey faham..kekeke


Newsletter